Wat biedt het kogelforum voor haar leden?

Als gast van het kogelforum heb je toegang tot een enorme hoeveelheid informatie. Niet alleen kun je profielen en ervaringen van verschillende soorten kogelvissen nalezen, ook kun je op de meest uiteenlopende vragen een antwoord vinden!

Maar er is meer! Voor onze leden hebben we nog meer categorieen beschikbaar gesteld. Deze onderwerpen zijn als gast niet leesbaar. Als lid heb je toegang tot aquariumdagboeken, marktplaats vraag & aanbod, artikelen, stellingen, nieuws, een speciaal gedeelte voor fun & off topic en "wie is wie" waar je de Nederlandse kogelvissenliefhebbers persoonlijk leert kennen.

Wil je volledig gebruik maken van alle mogelijkheden die het forum te bieden heeft?
Maak dan hier je gratis account aan.

Kogelforum.nl gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Klik hier voor meer informatie.

Profiel: Pelvicachromis pulcher

Alles omtrent medebewoners van kogelvissen en overige vissoorten

Profiel: Pelvicachromis pulcher

Berichtdoor bauk » 29 jan 2009 10:27

Latijnse naam
Pelvicachromis pulcher

Gewone naam
Kersenbuikcichlide

Leefgebied
Kameroen en Nigeria

Waterwaardes
PH: 6 - 7.5
DH: 8 - 12
Temp: 24 - 28 graden
Zoutgehalte: van zoet tot 1.008

Karakter
Kersenbuikjes zijn goed te houden in een gezelschapsbak. Ze gedijen het best met rustige vissen van hun eigen lengte of kleiner. Drukke vissen zoals tetra's of andere cichliden zien ze liever niet in hun territorium.
Wanneer kersenbuiken jongen hebben en eitjes worden ze agressiever, en niemand mag in de buurt van de jongen of hun schuilplek komen. Guppys worden letterlijk afgemaakt dus sterke vissen kan een optie zijn.

Activiteit
Dit is een prima visje om als paartje in het gezeldschapsaquarium te houden. Ook hebben Kersenbuikjes graag wat schuilruimte. Vaak zijn ze op de bodem op zoek naar eten tussen t zand/grind

Lengte
Mannen tot 10 cm, en de dames tot 8 cm.

Voedsel
Kersenbuikjes eten eigenlijk alles, als er maar voor afwisseling gezorgd word.

Verzorging
Een rustige vis die graag genoeg speelruimte heeft, met kroost word de kersenbuik agressief tegen anderen vissen en soms tot de dood erop volgd. Ook hebben ze liever rustige vissen om zich heen als drukke zoals de tetra's.

Voortplanting
Net als bij mensen bouwen kersenbuikjes een relatie met elkaar op voordat ze koppelen en zich voortplanten. Dit kan meerdere weken duren. Er gaat een balts aan de paring vooraf: Het vrouwtje trekt zich helemaal krom in een U-vorm waarop het mannetje gaat sidderen (bibberen). Daarna zorgt het mannetje dat de nestruimte schoon is, zodat het vrouwtje haar eitjes kan afzetten. Als ze haar eitjes heeft afgezet komt het mannetje naar binnen om de eitjes te bevruchten. Dit gebeurt meerdere keren achtereen, omdat het vrouwtje niet in één keer al haar eitjes afzet. Daarna zorgt het vrouwtje voor de eitjes en het mannetje verdedigt het territorium.

Aquarium grootte
Minimale breedte van 100cm, daar de kersenbuik graag genoeg speelruimte heeft.

Eigen ervaring
Mooie rustige vis die zich niet echt bemoeid met de overige bewoners mits er geen nestje is. Wel zijn de kersjes veel gelukkiger als ze een partner hebben. Naar mijn idee nooit meer dan één man in je bak hebben, want dat word knokken aangezien alle heren een voorkeur voor dames hebben.

Overige
De man en vrouw zijn makkelijk uit elkaar te houden, mannen zijn groter en de dames hebben een rood/roze/paarse vlek op de buik.
T zijn eigenlijk brakwatervissen, maar worden ookwel gehouden in zoet, wat er dan voor zorgt dat ze niet zo oud worden.

Foto's en filmpjes
Vrouw Kersje
Afbeelding

Man Kersje
Afbeelding

Vrouw verleid t mannetje
Afbeelding

Vrouwtje met haar jongen
Afbeelding

Avatar gebruiker
bauk
T. mbu
T. mbu
 
Berichten: 4760
Geregistreerd: 07 mei 2008 11:04

Keer terug naar Medebewoners en overige vissoorten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 47 gasten

cron