Keukenzout voor een brakwater aquarium?
45 berichten
• Pagina 2 van 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Keukenzout voor een brakwater aquarium?
pekelen is een conserverings methode, bacterien kunnen niet tegen hoge zout concentratie's omdat het water dan letterlijk uit hun word getrokken. waardoor ze doodgaan. in zout, ook al word het niet verhit, zitten dus geen bacteriën danwel andere potentieel schadelijke levensvormen.
stoffen als calcium en magnesium zitten voldoende in ons leidingwater, bovendien nemen vissen die grotendeels op uit het voedsel. voor steenkoralen zijn die stoffen veel belangrijker en zo ik ook zeker voor aquariumzout gaan.
stoffen als calcium en magnesium zitten voldoende in ons leidingwater, bovendien nemen vissen die grotendeels op uit het voedsel. voor steenkoralen zijn die stoffen veel belangrijker en zo ik ook zeker voor aquariumzout gaan.
-
Teunis - M. palembangensis
- Berichten: 523
- Geregistreerd: 07 nov 2011 14:45
Re: Keukenzout voor een brakwater aquarium?
Maar je bent toch water aan het bereiden en niet je aqua aan het pekelen.
-
Ruben - T. lineatus
- Berichten: 1929
- Geregistreerd: 15 sep 2011 14:22
- Woonplaats: Ede- zuid
Re: Keukenzout voor een brakwater aquarium?
in dit geval is dat hetzelfde.
de enige functie van het zout, is dat het zorgt voor de juiste osmotische waarde waarbij je vissen zich happy voelen.
de enige functie van het zout, is dat het zorgt voor de juiste osmotische waarde waarbij je vissen zich happy voelen.
-
Teunis - M. palembangensis
- Berichten: 523
- Geregistreerd: 07 nov 2011 14:45
Re: Keukenzout voor een brakwater aquarium?
Even een vraagje tussen de discussie door heb je zelf al iets met keuken zout in aqua geprobeerd?
Zout remt bacterien is mij geleerd op school. Heb 7 jaar een koks/horeca opleiding gevolgd.
Anders zouden we ook nooit bacteriele infecties hebben gehad.
Zout remt bacterien is mij geleerd op school. Heb 7 jaar een koks/horeca opleiding gevolgd.
Anders zouden we ook nooit bacteriele infecties hebben gehad.
-
Ruben - T. lineatus
- Berichten: 1929
- Geregistreerd: 15 sep 2011 14:22
- Woonplaats: Ede- zuid
Re: Keukenzout voor een brakwater aquarium?
nee, ik heb geen eigen ervaring met brak.
zout remt zeker bacterie groei, daarom doen brakwater vissen het ook slecht op puur zoet, ze worden daar geconfronteerd met bacteriën en parasieten waar ze geen specifieke weerstand tegen hebben. omdat deze in brak niet of nauwlijks kunnen leven.
en daarom hoef je ook niet bang te zijn dat je met bacterieen geinfecteerd zout in je bak hebt gedaan. want bij het indampen van zout, krijg je zulk zout water dat daar geen bacterie in kan leven.
zout remt zeker bacterie groei, daarom doen brakwater vissen het ook slecht op puur zoet, ze worden daar geconfronteerd met bacteriën en parasieten waar ze geen specifieke weerstand tegen hebben. omdat deze in brak niet of nauwlijks kunnen leven.
en daarom hoef je ook niet bang te zijn dat je met bacterieen geinfecteerd zout in je bak hebt gedaan. want bij het indampen van zout, krijg je zulk zout water dat daar geen bacterie in kan leven.
-
Teunis - M. palembangensis
- Berichten: 523
- Geregistreerd: 07 nov 2011 14:45
Re: Keukenzout voor een brakwater aquarium?
Oke maar ik ben er toch niet echt vertrouwd op.
Had er net ook al met mijn fysiotherapuut over, hij houd al 20 jaar een aqua.
Hij verklaarde mij voor gek, en zij ook dat als het zou kunnen hierover al wel artikelen zouden zijn geschreven.
Daar kon ik hem niet anders als gelijk in geven.
Had er net ook al met mijn fysiotherapuut over, hij houd al 20 jaar een aqua.
Hij verklaarde mij voor gek, en zij ook dat als het zou kunnen hierover al wel artikelen zouden zijn geschreven.
Daar kon ik hem niet anders als gelijk in geven.
-
Ruben - T. lineatus
- Berichten: 1929
- Geregistreerd: 15 sep 2011 14:22
- Woonplaats: Ede- zuid
Re: Keukenzout voor een brakwater aquarium?
ik zal op vivarium kijken of ik een klein brakwatervisje kan vinden. ga ik het zelf eens toepassen..
-
Teunis - M. palembangensis
- Berichten: 523
- Geregistreerd: 07 nov 2011 14:45
Re: Keukenzout voor een brakwater aquarium?
de naam zegt het al keukenzout is voor de keuken.
persoonlijk zou ik het nooit in mijn bak gooien zeezout of aquariumzout wel dat is er voor gemaakt.
persoonlijk zou ik het nooit in mijn bak gooien zeezout of aquariumzout wel dat is er voor gemaakt.
woorden schieten tekort voor onze jongens,Drake Joëll en Ethan Noah papa en mama missen jullie
rust zacht mama
rust zacht mama
-
debby - T. lineatus
- Berichten: 1241
- Geregistreerd: 20 aug 2010 13:15
- Woonplaats: Dronten
Re: Keukenzout voor een brakwater aquarium?
Welk zeezout gebruik je monentueel, merk? Ect ect
En welke vissen heb je in je bakkie?
•Volledige traceerbaarheid van de herkomstvan het zout.
•Oogsten van alle producten in een beschermd gebied; vrij van milieuverontreinigingen. De zoutpannen liggen op tenminste 500 meter afstand van verkeerswegen, zonder risico van verontreiniging door pesticiden, andere chemische schadelijke stoffen of industriële verontreinigingen.
•Respect voor de hoge kwaliteit van de producten, van oogsten tot en met verpakken. De oogst gebeurt zuiver handmatig, zonder gebruik van gemotoriseerde hulpmiddelen. Alleen niet behandelde houten of kunststoffen gereedschappen worden gebruikt.
Dit is het biologische verhaal?
Daarom ben ik een tegenstander geworden, wat beterf zeezout voor comsumptie en om dit in je aqua te gebruiken. De mensen die voor ons aquazout produceren hebben hier onderzoek naar gedaan. Toch?
Heb het geprobeerd op kleine schaal!
Oke de prijs. Is een hobby goedkoop?
Betaal nu voor sera zeezout 4,50 euro de kilo ongeveer.
Keukenzeezout ongeveer 1,50 euro de kilo.
Dan zou je dus 3 euro besparen! Per kilo.
Voor brakwater is dit dus 10 x water ververssen in een bakje van 200 liter. Per kilo.
Dus bespaar je 30 cent per ww. Dan gun ik sera die 30 cent ook wel.
Als ik dan 50 euro per jaar zou willen besparen op mijn hobby die vol overgave doe.
Bouw ik geen eiland voor mijn skippers, tel ik mijn bijtjes niet, en laat ik mijn molly's opeten.
Want ik ben ook niet goedkoop.
Is niet persoonlijk!
Gewoon mijn gedachte gang. (denken doet soms pijn )
Als het lang goed gaat. Oke. Maar wat heb je erdaan aan?
Je kunt dat biologische verhaal niet nagaan. dus ooit gaat het fout, omdat het anders getest word.
Ja dat was het dan wel voor mij en keuken zout, maak je vleesje wel lekkerder
En welke vissen heb je in je bakkie?
•Volledige traceerbaarheid van de herkomstvan het zout.
•Oogsten van alle producten in een beschermd gebied; vrij van milieuverontreinigingen. De zoutpannen liggen op tenminste 500 meter afstand van verkeerswegen, zonder risico van verontreiniging door pesticiden, andere chemische schadelijke stoffen of industriële verontreinigingen.
•Respect voor de hoge kwaliteit van de producten, van oogsten tot en met verpakken. De oogst gebeurt zuiver handmatig, zonder gebruik van gemotoriseerde hulpmiddelen. Alleen niet behandelde houten of kunststoffen gereedschappen worden gebruikt.
Dit is het biologische verhaal?
Daarom ben ik een tegenstander geworden, wat beterf zeezout voor comsumptie en om dit in je aqua te gebruiken. De mensen die voor ons aquazout produceren hebben hier onderzoek naar gedaan. Toch?
Heb het geprobeerd op kleine schaal!
Oke de prijs. Is een hobby goedkoop?
Betaal nu voor sera zeezout 4,50 euro de kilo ongeveer.
Keukenzeezout ongeveer 1,50 euro de kilo.
Dan zou je dus 3 euro besparen! Per kilo.
Voor brakwater is dit dus 10 x water ververssen in een bakje van 200 liter. Per kilo.
Dus bespaar je 30 cent per ww. Dan gun ik sera die 30 cent ook wel.
Als ik dan 50 euro per jaar zou willen besparen op mijn hobby die vol overgave doe.
Bouw ik geen eiland voor mijn skippers, tel ik mijn bijtjes niet, en laat ik mijn molly's opeten.
Want ik ben ook niet goedkoop.
Is niet persoonlijk!
Gewoon mijn gedachte gang. (denken doet soms pijn )
Als het lang goed gaat. Oke. Maar wat heb je erdaan aan?
Je kunt dat biologische verhaal niet nagaan. dus ooit gaat het fout, omdat het anders getest word.
Ja dat was het dan wel voor mij en keuken zout, maak je vleesje wel lekkerder
-
Ruben - T. lineatus
- Berichten: 1929
- Geregistreerd: 15 sep 2011 14:22
- Woonplaats: Ede- zuid
Re: Keukenzout voor een brakwater aquarium?
Tja je hebt keukenzout en keukenzout. Je kan jozo kopen wat volledig in een lab is samengesteld of natuurlijk grof ingedroogd zeezout......... De scheikundige samenstelling van zout in de absolute basis is hetzelfde. De vraag resteert dan of vissen afhankelijk zijn van bepaalde elementen die in aquariumzout wel aanwezig zijn en in 'keuken'zout niet.
-
Juliette - T. mbu
- Berichten: 3587
- Geregistreerd: 17 aug 2010 14:10
45 berichten
• Pagina 2 van 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Keer terug naar Water chemie en onderhoud
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 296 gasten