Pagina 1 van 1

Fluviatilis eet niet meer, wordt mager

BerichtGeplaatst: 09 jul 2018 18:42
door Boti.89
Wie o wie kan mij helpen!?

Sinds maart 2017 ben in trotse houder van 3x fluviatilis (niet gepland, werden verkocht als f8’s.. zie mijn eerste bericht hier op het forum). Een van de drie (voorheen de grootste vreetzak) is gestopt let eten, vermagerd, verliest zijn lust / is zeer passief en ligt nu in een hoekje op de bodem. Qua kleur is niet heel veel bijzonders waar te nemen...

Waterwaarden zijn goed (tevens brak rond de 14/15) en alle andere vissen, inclusief de twee soortgenoten gedragen zich niet anders dan anders.

Hieronder twee foto’s van de “patiënt” op de bodem.. helaas niet veel betere foto van te maken..! De andere foto’s zijn de gezonde puffers welke een stuk actiever en ronder zijn.

Iemand ervaring of enige tips over wat te doen? :(

Mvg Bob


https://ibb.co/dDLNbo
https://ibb.co/i19thT
https://ibb.co/ezwTGo
https://ibb.co/kChDhT
https://ibb.co/hGneNT

Re: Fluviatilis eet niet meer, wordt mager

BerichtGeplaatst: 13 jul 2018 17:31
door Lode
Wat zijn de nitriet, nitraat en amonia waardes?

Hoe is het gedrag onderling?

Re: Fluviatilis eet niet meer, wordt mager

BerichtGeplaatst: 13 jul 2018 19:50
door Boti.89
De waarden zijn prima, vandaag toch nog een 80 % verversing gedaan.

Helaas heeft hij het niet gered.van De twee actieve die gisteren helemaal in orde leken is er nu een die dezelfde gedragingen laat zien... steeds minder actief.. nog niet zo dun maar dobbert maar n beetje rond... ook zie ik een plek op zijn staart.. kan zomaar een beet zijn, wat het anders is/zou moeten zijn... geen idee?

de derde (welke altijd al wel de sterkste leek.. nooit n hapje uit zijn vin of iets dergelijks terwijl dat bij de andere twee wel sporadisch voorkwam) laat zich momenteel minder zien en zwemt soms wat om die rustige heen.. kleur en uiterlijk zijn verder prima..

Geen idee wat er aan de hand is.. zitten nu al 1,5 jaar in dezelfde bak zonder problemen... kan het zo zijn dat de sterkste dominanter is geworden en dat hij de andere twee afstoot?

Ik vrees dat ik morgen of zondag een tweede dode puffer ga aantreffen :( wat een ellende... als iemand hem wil ophalen om te kijken of hij in zijn eentje hersteld dan meer dan welkom!! (Den Bosch) ik heb helaas de ruimte en middelen niet om hem nu alleen in een ander aquarium te plaatsen

Re: Fluviatilis eet niet meer, wordt mager

BerichtGeplaatst: 29 jul 2018 09:49
door Lode
Heb je onlangs wat veranderd. Is de pH in waarde veranderd. Wat zijn de eerder gevraagde waardes?

Als je bang bent voor territoriaal gedrag zou je even een schot kunnen plaatsen.