Pagina 1 van 1

Update en tips gezocht lange afstandsverhuizing

BerichtGeplaatst: 11 feb 2018 15:51
door Mr. B
Hoi allemaal,

Een paar jaar geleden heb ik me aangemeld omdat ik net een koppeltje dwergkogelvisjes had aangeschaft. Ik heb er later nog een vrouwtje bijgezet omdat het mannetje nogal amoureus aangelegd was. Dat ging een hele poos goed tot plotseling het tweede vrouwtje en mannetje overleden (ongeveer 3 jaar oud).

Ik heb nu dus 1 vrouwtje over en zij is nu ongeveer 5 jaar oud (heb haar 4,5 jaar geleden gekocht en was halfwas). Ze doet het erg goed en eet graag snippertje diepvries garnaal, slakken en allerlei waterdiertjes. Muggenlarven en het meeste diepvriesvoer zijn niet favoriet en worden meestal uitgespuugd. Ik zal zo wat foto's proberen te uploaden, maar ik moet even opnieuw uitvinden hoe dat werkt. Zijn er hier meerdere leden die een dwergkogeltje hebben van 5 jaar of ouder?

Nu gaan wij echter (ongeveer) in mei naar Zweden verhuizen, (qua noordelijkheid ter hoogte van Umea) en ik twijfel wat te doen. Ik zou graag het kogelvisje en mijn andere aquarium meenemen, maar dan moet dat wel kunnen. Als het een te groot risico is, kan ik beter in NL een nieuw adres voor ze zoeken. Wie heeft hier tips of ervaring mee?

Re: Update en tips gezocht lange afstandsverhuizing

BerichtGeplaatst: 25 feb 2018 09:33
door Lode
Kan prima lijkt me. Hoe lang is de reis?

Re: Update en tips gezocht lange afstandsverhuizing

BerichtGeplaatst: 28 feb 2018 10:24
door Mr. B
Het is ongeveer 2000km rijden, dus 2 a 3 dagen zijn we onderweg met alle spullen en dieren.
De camper waar we alles mee willen verhuizen kan verwarmd worden wanneer we ergens staan, maar alles zal uiteindelijk toch afkoelen verwacht ik (20graden ongeveer?).

Re: Update en tips gezocht lange afstandsverhuizing

BerichtGeplaatst: 06 maart 2018 07:32
door Lode
Temperatuur is geen probleem. Als je je er echt zorgen om maakt kan je een heatpack gebruiken. Te warm is echter vaak problematischer dan te koud.

Waterkwaliteit en zuurstof zijn belangrijker. Sowieso een paar dagen voor transport niet voeren. 3 dagen is wel lang. Mogelijk extra aquarium water meenemen en dagelijks in "vers" water plaatsen en dan gelijk nieuw zuurstof toevoegen.

Re: Update en tips gezocht lange afstandsverhuizing

BerichtGeplaatst: 09 maart 2018 12:41
door Mr. B
Oké, bedankt voor de info! :2thumbs Voor mijn andere visjes maak ik me ook niet snel zorgen qua temperatuur, maar deze dame is toch de kwetsbaarste van het stel.